Rundsreepjes met paksoi en gember
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Rundsreepjes met paksoi en gember
- 260 gr rundsfilet een plat stuk
- 400 gr paksoi
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalot
- 1 soeplepel citroensap (eventueel uit een flesje, wel bio)*
- 1 soeplepel Leef & Eet spicy saus*
- een stukje verse gember van 2cm op 2cm (meer mag ook als je dit graag pittig wil)
- olijfolie*
- kokosolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- voor de afwerking: enkele muntblaadjes
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de knoflook fijn.
Voeg het citroensap en de spicy saus toe aan de knoflook en meng alles.
Snij het vlees in kleine stukken en laat dit minstens 20 minuten marineren in deze sausmenging.
Snij de sjalot fijn.
Vervolgens snij je de gember in fijne lange reepjes en de paksoi in repen.
Stoof de sjalot en de gember in olijfolie.
Vervolgens voeg je de paksoi toe.
Kruid met peper en zout.
Haal intussen het vlees uit de marinade en bak het vlees kort in de kokosolie.
Voeg het vlees bij de groenten mengeling.
Als laatste meng je nu ook de marinade van het vlees erdoor.
Meng alles mooi door elkaar.
Laat niet te lang meer warmen want dan zal je vlees hard worden.
Werk af met enkele muntblaadjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwit portie en 1 groenten portie.