Sandwich brood met noten
Brood zonder gist, kleurstoffen en bewaarmiddelen? Ja hoor, dat kan.
Dit heb je nodig:
Sandwich brood met noten:
- 1 Leef & Eet Broodmix voor Sandwich brood **
- 6 eieren
- Maak de keuze tussen: 500 ml Griekse yoghurt of 500 ml soja yoghurt (zonder suiker) of 500ml kefir **
- Naar keuze: gehakte noten (handvol), blauwe bessen, frambozen…(100gr)
**Verkrijgbaar bij je Leef & Eet consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm alvast je oven voor tot 175°.
Klop de eitjes los, meng met de yoghurt of Kefir en voeg de inhoud van de broodmix toe.
Voeg naar keuze de noten en /of bessen toe.
Roer nog even tot alles goed vermengd is.
Je kan kleine broodjes bakken:
Hiervoor doe je het beslag in 24 muffinvormpjes. Deze bak je in 35 minuten.
Of een groot brood:
Hiervoor gebruik je een grote bakvorm 25cm (silicone is heel geschikt – deze plakt niet).
Dit brood bak je in ongeveer 50 minuten.
De effectieve baktijd hangt af van je oven. Even prikken om te zien of je brood of broodjes klaar zijn.
De korst moet krokant zijn!
Je laat je broodjes of brood best afkoelen op een rooster. Dus uit de vorm, dan drogen ze mooi op.
Je kan het gesneden brood ook roosteren, toasten of gebruiken om croque-monsieurs te maken* (zie recept)
De Leef & Eet broodmixen bevatten geen bewaarmiddelen.
Daarom bewaar je dit brood best in de koelkast let wel: max 1 week. Je kan het ook invriezen.
Voor de Leef & Eet volgers: 2 broodjes of 65/70g brood (16 porties uit 1 brood) is 1 eiwit portie en 1 vezel portie. Voor de kleine hoeveelheid bessen over het hele beslag hoef je niets te rekenen.