Sashimi gerookte en gegrilde zalm
Wat heb je nodig voor 2 personen:
Sashimi gerookte en gegrilde zalm:
- 400 gr broccoli
- 400 gr sashimi van gerookte zalm (je kan dit ook met verse zalm doen, echter de rooksmaak past hier wel goed bij) *
- 1 eetlepel hazelnootolie*
- olijfolie*
- 1 koffielepel knijpcitroen*
- 15 gr edel gistvlokken*
- 10 gr pijnboompitten*
- bosje verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- zwarte peper
- Himalaya zout*
*verkrijgbaar bij je consulent (ook de sashimi van gerookte zalm)
Hoe ga je te werk:
Kook de broccoli gaar en mix deze in de keukenmachine tot een smeuïge crème.
Kruid dat naar smaak met peper en zout en voeg de hazelnootolie toe.
Maak de pesto door de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten, de edel gistvlokken, het citroensap en 2 eetlepels olijfolie in de blender te mixen.
Kruid naar smaak met peper en zout. Als de pesto te vast is, kan je nog wat olijfolie toevoegen.
Grill de zalm.
Serveer de broccoli crème en de pesto samen met de zalm.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.