Scampi met spinazie en kokos
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Scampi met spinazie en kokos
- 800 gr verse spinazie (om 400 gr bereid over te houden)
- 400 gr scampi’s
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 1 doosje kokosmelk (zonder suiker)*
- 2 eetlepels Leef & Eet curry saus*
- olijfolie *
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- paprika poeder
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Pel de scampi’s en verwijder eventueel het darmkanaal. (kan je ook kopen zonder darmkanaal)
Snij de knoflook en de ui fijn.
Bak de scampi’s in een wokpan in een mooie hoeveelheid olijfolie.
Kruid naar smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Haal de scampi’s uit de pan en hou ze warm.
Dat kan eventueel in de oven.
Stoof de knoflook en de ui in olijfolie.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Blus met de kokosmelk.
Voeg de curry saus toe en kruid met peper en zout.
Serveer de spinazie room met de scampi’s.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie en 1 groenten portie.