Smeus van bloemkool met gepocheerd eitje en bresaola chips
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Smeus van bloemkool met gepocheerd eitje en bresaola chips
- 400 gr bloemkool
- 2 eieren
- 100 gr bresaola (gedroogd en gezouten rundsvlees)
- 40 gr hazelnoten*
- hazelnootolie*
- 100 ml kefir*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- witte azijn
- rozemarijn
- benodigdheden: bakpapier
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 170°.
Snij de bloemkool in roosjes, kook die gaar en giet af.
Rooster de hazelnoten op een bakplaat in de oven voor 4 minuten, draai ze om en rooster nog eens 4 minuten.
Pureer de bloemkool samen met de geroosterde hazelnoten en de kefir.
Kruid naar smaak met peper en zout.
Verlaag de oven daarna naar 70°.
Leg de bresaola op het bakpapier.
Rooster de bresaola langs beide kanten voor 30 min in de oven.
Laat ze daarna afkoelen tot ze hard zijn.
Hak een deel in stukjes en hou een aantal mooie stukjes om te garneren.
Tot hier kan je alles vooraf klaar maken.
Op het moment zelf:
Pocheer de eitjes. Kook water met een geutje azijn erin. Zodra het water kookt, zet je het vuur wat lager.
Breek de eitjes en laat ze in het water glijden aan de zijkant van de kookpot, of doe het met behulp van een tas.
Laat de eitjes stollen, zorg dat het eigeel nog vloeibaar is.
Warm de puree op en giet er een scheutje hazelnootolie door.
Serveertip:
Serveer de smeus met de gehakte bresaola en het gepocheerd eitje.
Kruid met rozemarijn en werk af met de bresaola chips
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwit portie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.