Speculaascake orange
Dit heb je nodig:
Speculaascake orange
- 100 gr kokosmeel*
- 4 eieren
- 2 koffielepels wijnsteenbakpoeder*
- 50 gr kokosolie*
- 150 gr Griekse yoghurt 0%
- 4 koffielepels speculaaskruiden *
- vloeibare Stevia 100%*
- 25 gr pecannoten*
- 5 koffielepels Choqola orange*
- snuifje Himalaya zout*
- eventueel mandarijn
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Laat de kokosolie smelten.
Mix de eieren los met een mixer (best elektrisch) en klop ze goed luchtig.
Voeg het kokosmeel, de gesmolten kokosolie, de Griekse yoghurt, de speculaaskruiden en het zout toe.
Meng tot een gladde massa. Voeg naar smaak Stevia toe.
Bedek het bakblik met bakpapier en vul met het deeg.
Bak gedurende 35 minuten.
Even prikken of je cake voldoende gebakken is, iedere oven is anders, er mag niets aan je prikker blijven hangen.
Laat de warme cake uit het blik glijden en laat deze afkoelen op een rooster.
Hak de nootjes fijn.
Laat de Choqola smelten “au bain-marie”.
Laat de gesmolten Choqola over de cake lopen en bestrooi met de gehakte nootjes.
Zet koel weg en laat de Choqola opstijven.
Je kan hier eventueel nog wat extra mandarijn partjes bij serveren.
Voor de Leef & Eet volgers:
1 plakje van 2 cm is 1 vezelportie. (de rest hoef je niet te rekenen)
(1 mandarijn tel je als je fruitportie)