Taart van duo cake
Dit heb je nodig voor 6 porties:
Taart van duo cake
- 1 zakje Leef & Eet duo cake*
- 2 rijpe bananen
- 150g gekookte rode biet
- 2 soeplepels bietenkookvocht
- 6 eieren
- 1 koffielepel vloeibare stevia 100%*
- 2 eetlepels ghee*
- Verwerking:1 eetlepel kokosolie
- Afwerking als taart: 2 gekoelde blikjes kokosmelk, 2 eetlepels cacao nibs, stevia
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 160°C.
Vet een ronde silicone bakvorm (doornede 20cm) in met kokosolie.
Blender de banaan, de stevia, de rode biet en het bietenvocht tot een glad beslag en gelijkmatig van kleur.
Klop de eieren los en klop ze tot ze mooi luchtig zijn.
Roer de 2 mengsels samen en meng met de cake mix. Voeg de ghee toe. Goed roeren!
Giet het vloeibare mengsel in de bakvorm en bak af in 40 min. (even prikken ter controle).
Laat even afkoelen op een rooster.
Wil je de cake nu afwerken tot taart: schep dan het bovenste vaste gedeelte van de kokosroom en klop dit glad met eventueel een beetje stevia, smeer dit beslag over de gebakken cake en strooi er de cacao nibs over.
Bewaar de taart van duo cake in de koelkast. Dit kan tot 1 week.
Voor de Leef & Eet volgers: 1/6 van je cake/taart is een halve eiwitportie (1/2) en 1 vezelportie.
Deze kan echter je niet inzetten tijdens de opstartdagen.