Tomaat mozzarella salade
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Tomaat mozzarella salade:
- 100 gr mini mozzarella (max 30% vet)
- mini tomaatjes
- gemengde sla (gewicht van de tomaatjes en de sla samen is 200 gr)
- basilicumblaadjes
- 1 eetlepel olijfolie*
- 1 eetlepel balsamico azijn*
- Himalayazout*
- peper
- 10 gr pijnboompitten
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verhit een koekenpan en rooster hierin de pijnboompitten lichtbruin. Zet ze daarna apart.
Snij de tomaatjes en de mozzarella in plakjes.
Verdeel nu de tomaatjes en de mozzarella dakpansgewijs in een kring op het bord.
Voeg hier en daar een blaadje basilicum tussen.
Het midden vul je op met de gemengde sla.
Dresseer met olijfolie en balsamico azijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met de pijnboompitten.
Smakelijk!
Voor de Leef & Eet volgers: Dit is 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.
Tip:
Je kan dit ook serveren in kleine glaasjes als aperitiefhapje.