Tongfilets met courgette opgerold
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Tongfilets met courgette opgerold
- 300 gr tongfilets
- 50 gr grijze garnalen
- 1 courgette
- olijfolie*
- 200 gr champignons
- 100 gr kerstomaten
- teentje look
- 1 sjalot
- 1 lente ui
- ghee*
- 200 ml witte wijn Pure The Winery *
- 100 ml Leef & Eet curry saus*
- citroenflesje*
- sojamelk
- Tammi bindmiddel*
- zwarte peper
- Himalaya zout *
- Herbamare *
- 1 koffielepel gehakte peterselie
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Snij de look en de sjalot fijn.
De champignons en kerstomaatjes snij je in twee en het lente-uitje in ringetjes.
Snij de courgette met een dunschiller in lange repen.
Dep de tongfilets droog. Kruid met peper en Herbamare.
Leg telkens 1 filet op de repen courgette (beetje afhankelijk hoe dik deze zijn) en rol ze samen op.
Schik de rolletjes in een ovenschaal, giet er olijfolie oven en een scheutje witte wijn van Pure The Winery.
Zet voor een 12-tal minuten in de oven (afhankelijk van de oven en de dikte van de filets).
Stoof het sjalotje en de look aan in de ghee, blus met de witte wijn en laat deze voor de helft inkoken.
Voeg de curry saus toe en laat nog even zachtjes meekoken.
Bak de champignons aan, kruid met peper en zout en voeg op het laatste de kerstomaatjes toe.
Voeg bij de saus nog een scheutje sojamelk en enkele druppels citroen.
Kruid eventueel nog bij en bind de saus met Tammi als je die wat dikker wil.
Serveertip:
Dien de tongrolletjes op met de saus, de champignons en kerstomaatjes, werk af met de lente-ui, gehakte peterselie en de grijze garnalen.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwit portie en 1 groente portie.
Wist-je-datje:
Pure The Winery Wijn:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”