Tonijnsteak Oosters getint
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Tonijnsteak Oosters getint
- 400g tonijnsteaks
- 400g oosterse groenten zoals sojascheuten, edamame, mange-tout…
- 1 lente-uitje
- 1 teentje look
- stukje verse gember van ongeveer 2cm op 2cm
- 1 koffielepel knijpcitroen*
- Himalaya zout*
- zwarte peper
- Stevia 100% *
- 1/2 chilipepertje
- verse koriander (optioneel als je dit lust)
- 3 eetlepels sojasaus*
- 3 eetlepels olijfolie*
- 10g sesamzaadjes*
- 15g chiazaadjes*
- chilivlokken (optioneel als je het extra pittig wil)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Voor de dressing:
Meng de sojasaus met 2 eetlepels olijfolie en de citroen.
Bestrijk de tonijnsteaks met dit sojamengsel en leg ze apart. (niet meer in de koelkast).
Snij de knoflook, de gember en de chilipeper fijn en voeg dit bij de rest van het sojamengsel (ook eventueel de koriander) en kruid naar smaak met Himalaya zout en Stevia.
Snij de lente-ui in ringetjes.
Meng de chia-en sesamzaadjes (en chilivlokken eventueel) en druk de tonijnsteaks langs beide zijden in de zaadjes.
Wok de groenten beetgaar in een mooie hoeveelheid olijfolie en kruid ze met Himalaya zout en zwarte peper.
Gril de tonijnsteaks héél kort onder de grill of in de grillpan, snij ze in reepjes.
Serveer met de groenten, de dressing en werk af met de lente ui.
Serveertip:
Kelpnoedels passen hier prima bij.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon: 1 groenten portie, 1 eiwitportie en een beetje vezelportie.
Smakelijk!