Vanille-cacao cake
Dit heb je nodig:
Vanille-cacao cake
- 100 gr ghee*
- 200 gr Griekse yoghurt 0%
- 200 gr sojamelk
- 160g kokosmeel*
- 5 eieren
- 1 koffielepel vloeibare stevia 100%*
- 1 zakje vanille poeder (alleen via je consulent)*
- 4 koffielepels wijnsteenbakpoeder*
- snuifje Himalayazout*
- 1 eetlepel cacaopoeder 100% raw*
*verkrijgbaar bij je consulent.
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Klop de eieren heel luchtig met de mixer. (mix echt héél lang anders krijg je een droge cake)
Smelt de ghee en voeg deze bij de eieren samen met de Griekse yoghurt.
Hierbij voeg je het kokosmeel, de stevia, het bakpoeder en de sojamelk.
Dan verdeel je het deeg in 2 gelijke delen. Bij het ene deel voeg je de vanille en bij het andere deel de cacao.
Vet een bakvorm in met een beetje olijfolie.
Verdeel de 2 soorten deeg in 2 lagen boven elkaar.
Bak de cake in 35/40 min af. (best even prikken)
Per dag mag je 1/10 van deze cake eten, alleen tijdens de dag.
Deze telt als 1 vezelportie.
Smakelijk!