Vezelbrood
Brood zonder gist, kleurstoffen en bewaarmiddelen? Ja hoor, dat kan.
Dit heb je nodig:
Vezelbrood:
- 1 Leef & Eet Broodmix voor Vezelbrood*
- 6 eieren
- Je kan kiezen tussen: 500 ml Griekse yoghurt of 500 ml soja yoghurt (zonder suiker) of 500 ml kefir *
- 4 soeplepels hazelnootolie*
- 1 koffielepel stevia 100%*
*verkrijgbaar bij je Leef & Eet consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm alvast je oven voor tot 180°.
Klop de eitjes los, meng met de yoghurt of kefir.
Voeg de hazelnootolie, stevia en de broodmix toe.
Roer nog even tot alles goed vermengd is.
Je kan kleine broodjes bakken:
Hiervoor doe je het beslag in 24 muffinvormpjes. Deze bak je in 35 minuten.
Of een groot brood:
Hiervoor gebruik je een grote bakvorm 25cm (silicone is heel geschikt – deze plakt niet).
Dit brood bak je in ongeveer 50 minuten.
De effectieve baktijd hangt af van je oven. Even prikken om te zien of je brood of broodjes klaar zijn.
De korst moet krokant zijn!
Je laat je broodjes of brood best afkoelen op een rooster.
Dus uit de vorm, dan drogen ze mooi op.
Tip:
De Leef & Eet broodmixen bevatten geen bewaarmiddelen.
Daarom bewaar je dit brood best in de koelkast. Let wel: max 1 week.
Je kan het ook invriezen.
Voor de Leef & Eet volgers:
2 kleine broodjes of 65/70g brood (16 porties uit 1 brood) is 1 eiwit portie en 1 vezel portie.
Suggestie:
Een heerlijke combinatie:
1 plak Leef & Eet vezelbrood, belegd met 60 gr geitenkaas,
1/2 avocado, 100 gr komkommer, mosterd zonder suiker, zeewier garnituurtje. Smakelijk!