Mijn grootouders en ouders zorgden al voor mooie, natuurlijk gekleurde paaseitjes als deze en gebruikten hiervoor… ‘uienschillen’
Wil je dit proberen? Hier is het recept:
Verzamel enkele handenvol uienschillen of sjalot schillen.
Vul hiermee een kookpot en zet deze onder koud water.
Prik in de eitjes die je wil koken 2 gaatjes.
Zo gaan ze niet openbarsten tijdens het kookproces…
Schuif de eitjes voorzichtig tussen de schillen in het water.
Zet je kookpot op het vuur. Zodra het water kookt, reken je ongeveer 10 minuten.
Na 10 minuten zijn je eitjes gekookt en gekleurd. Koel ze af onder koud water.
Doe een scheutje olijfolie op een papieren doekje en wrijf hiermee de eitjes in.
Op deze manier krijgen je “natuurlijk gekleurde paaseitjes” een mooie glans!
Wil je een tekening op je eitje?
Prik je eitje, leg -voor je ze kookt- een blaadje peterselie of een ander blaadje met een open tekening op je ei.
Trek hierover een stukje nylonkous en zet vast met een metalen sluitertje of een elastiekje.
Geniet van dit leuk werkje en van een fijn Paasweekend!