Bananenbrood met kokos en noten:
Dit heb je nodig:
- 4 rijpe bananen (hoe rijper, hoe zoeter)
- 100gr havervlokken*
- 60gr walnoten*
- 60gr kokosrasp*
- 50gr kokosolie*
- 40gr cacaonibs*
- 6gr bakpoeder*
- Himalaya zout*
- 1 eetlepel pompoenpitten
- eventueel vanille of kaneel of speculaaskruiden…
- een beetje kokosolie en een beetje boekweitbloem om je vorm in te vetten
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm je oven op 180°.
Plet de bananen met een vork tot een bijna homogene massa of mix ze heel kort in de blender.
Smelt de 50gr kokosolie en voeg die bij de bananen.
Meng nu ook alle andere ingrediënten erbij en roer goed om tot alle ingrediënten mooi vermengd zijn.
Vet je bakvorm in met kokosolie en bestuif deze met een beetje boekweitbloem, zo voorkom je dat je brood later in de vorm blijft plakken.
Verdeel je deeg gelijkmatig in de bakvorm en strooi er de pompoenpitten over.
Hoe lang je brood moet bakken, hangt vooral af van je oven. Bak je brood minstens 35 minuten, prik dan even. Als je deeg nog blijft plakken aan je prikker is het nog niet klaar. Sommige ovens vragen 50 tot 60 minuten.
Af en toe even in prikken geeft het beste resultaat.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is een recept alleen voor de stabilisatiefase.