Aziatische wok met kelpnoedels en kip
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Aziatische wok met kelpnoedels en kip
- 260g kippenblokjes
- 1 zakje kelpnoedels*
- 150g champignons ( na het bakken blijft er minder over)
- 150g broccoli
- 150g wortel
- 1 knoflookteentje
- 1 blikje kokosmelk van 200ml* ( zonder suiker)
- 1 flesje Broadway bouillon Thai chicken van 180ml*
- chilipeper
- verse gember, 2cm op 2cm ongeveer
- Himalaya zout*
- olijfolie*
- 20g zonnebloempitten*
- als je dit lust: verse koriander
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de knoflook en de gember fijn.
Snij de wortel in stukjes, de broccoli in roosjes en de champignons in 4.
Spoel de kelpnoedels onder stromend water en laat ze uitlekken.
Kleur de kipblokjes in olijfolie (bak ze niet gaar!) en kruid ze met zout en chilipeper.
Haal ze uit de pan.
Bak in diezelfde pan de knoflook en de gember tot die glazig zijn.
Voeg eerst de wortel toe, bak die enkele minuten en voeg dan de broccoli en de champignons toe (deze hebben minder tijd nodig).
Laat alles samen een paar minuten stoven, roer af en toe om en voeg de thai chicken bouillon en de kokosmelk toe.
Laat alles verder garen tot de groentjes beetgaar zijn.
Doe er als laatst de kelpnoedels bij en laat deze 2 minuten mee warmen.
Kruid eventueel nog bij met zout en/of chilipeper.
Werk af met wat de zonnebloempitten en eventueel de koriander.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.