Winterslaatje met pompoen, kip en boekweitcouscous
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Winterslaatje met pompoen, kip en boekweitcouscous
- 370g butternut pompoen ( om 300g over te houden na het bereiden)
- 260g kipfilet
- 1 koffielepel kippenbouillon poeder*
- 60g boekweitcouscous*
- 30g amandelschilfers
- 30g rucola salade
- 1 sjalot
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
Voor de dressing:
- 200ml olijfolie*
- 100ml appelciderazijn
- 1 eetlepel graantjesmosterd*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 1 teentje knoflook
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 200°.
Schil de butternut, snij die in gelijke blokjes en leg deze open op een bakplaat.
Overgiet met een mooie hoeveelheid olijfolie en kruid goed met peper en zout.
Bak ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. (de baktijd is afhankelijk van de grootte van je blokjes, best even prikken).
Snij de kipfilet in kleine blokjes.
Breng 200ml water met de kippenbouillon aan de kook, als de bouillon kookt voeg je de kippenblokjes toe.
Laat even opkoken en zet het vuur uit .
Laat de kippenblokjes in de bouillon zitten. (zo blijven ze sappig)
Spoel de boekweitcouscous onder stromend water.
Verwarm 60g water (dezelfde hoeveelheid van je couscous).
Zodra het water kookt voeg je de couscous toe.
Als het water opnieuw kookt zet je het vuur uit en laat de couscous 5 minuten wellen.
Maak de dressing met de ingrediënten: snij de knoflook fijn ,meng de 200ml olijfolie, de 100ml appelciderazijn,1 eetlepel graantjesmosterd goed door elkaar en breng op smaak met de zwarte peper en het Himalaya zout.
Giet de kip af, snij de sjalot fijn en rooster de amandelschilfers.
Meng de kip, de pompoenblokjes, de couscous, de rucola en de sjalot samen met de dressing.
Werk af met de amandelschilfers.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie, 2 vezelporties en ½ notenportie.