Asperges met zeetong in een curry-kokossausje
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Asperges met zeetong in een curry-kokossausje
- 200 gr asperges
- 200 gr paksoi
- 300 gr tongfilets*
- 100 gr grijze garnalen*
- 2 eetlepels Leef & eet curry saus*
- 1 doosje kokosmelk*
- 1 eetlepel olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- knijpcitroen*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Schil de asperges met een dunschiller, hou ze bij de kopjes vast, die schil je niet.
Breek het hardere achterste deel af.
Afhankelijk van de dikte van de asperges, en of je ze zacht of beetgaar wil, laat je de asperges 15 à 20 minuten koken.
Spoel de tongfilets af onder koud water en dep deze droog met keukenpapier.
Breng op smaak met peper, zout en knijpcitroen.
Leg de vis in een stoommandje of een vergiet boven een pan kokend water.
Stoom de vis in een 10-tal minuten gaar (afhankelijk van de dikte van de vis).
Snij de paksoi grof en stoof die aan in een mooie hoeveelheid olijfolie.
Meng de Leef & Eet currysaus met de kokosmelk en warm deze op.
Serveer de asperges met de paksoi, de tongfilets en de saus.
Werk af met de garnalen.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.