Aperoplank
Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:
Aperoplank
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 50g filet d’anvers
- 200g snoeptomaatjes
- 6 snackkomkommers
- 6 radijsjes
- 6 snackpaprika’s
- handvol verse basilicum
- paar takjes rozemarijn
Voor de dipsaus:
- 60g feta
- 50g Griekse yoghurt 0%
- knijpcitroen
- 2 eetlepels olijfolie*
- gedroogde oregano
- gedroogde chilivlokken
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Doe de feta, de citroen, de olijfolie en de Griekse yoghurt in een hakmolen en mix alles samen even door.
Doe de saus in een potje en werk af met een snuifje oregano en chilivlokken.
Halveer de komkommers, de paprika’s en radijsjes.
Snij de mozzarella in stukjes.
Schik alle ingrediënten mooi op je plank en werk af met de basilicum en de rozemarijn
Serveertip:
Serveer met een glaasje Pure The Winery witte wijn of bubbels.
Wist-je-datje:
Pure The Winery Wijn:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”