Aziatisch wok gerecht:
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Aziatisch wok gerecht:
- kokosolie*: 2 eetlepels
- 4 eitjes
- 1 sjalot of kleine ui
- 1 teentje knoflook
- sluimererwten: 200gr
- sojascheuten: 200gr
- 1 zakje kelpnoedels*
- 2 stengels pijpajuin
- olijfolie*
- 1/2 limoen
- 2 grote koffielepels tahin (recept op de site)
- Leef & Eet zoetzure saus*: 2 eetlepels
- sojasaus zonder suiker*: 2 eetlepels
*verkrijgbaar bij je Leef & Eet consulent
Zo ga je te werk:
Snij de sjalot en de knoflook fijn. Hak de pijpajuin in ringetjes.
Snij de sluimererwten in schuine stukjes.
Spoel de kelpnoedels goed en laat uitlekken.
Maak eventueel de tahin als je die niet staan hebt.
Klop de eitjes los en kruid met peper en zout.
Verwarm de kokosolie en giet het losgeklopt ei traag in de pan.
Klop met een klopper het ei los in je pan, zo krijg je losse stukjes gebakken ei.
Voeg hierbij de fijngesneden knoflook en de fijngehakte sjalot of kleine ui.
Vervolg met 2 eetlepels olijfolie en de sluimererwten.
Laat dit een 2-tal minuten stoven terwijl je blijft roeren of roerbakken.
Voeg de kelp toe (ik snij deze altijd een beetje met een schaar, dan zijn ze handiger in gebruik). Roer goed om en om.
Voeg nu de tahin, de sojasaus, de uitgeperste limoen en de zoetzure saus toe.
Laat alles even opwarmen, terwijl je blijft roeren.
Voeg als laatste de sojascheuten toe (deze moeten zeker krokant blijven), roer goed om en kruid nog even met peper en zout volgens jouw eigen smaak.
Tip:
Presenteer je lekker gerecht mooi op je bord. En strooi er -voor je het opdient- nog even de vers gesneden pijpajuintjes over.
Laat het smaken & Geniet van je Aziatisch wok gerecht ;-)
Voor de Leef & Eet volgers is dit (per persoon): 1 eiwitportie en 1 groenten portie.