Bloemkool met quinoa en kabeljauw
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Bloemkool met quinoa en kabeljauw
- 60 gr quinoa*
- 300 gr bloemkool
- 100 gr kleine trostomaatjes
- 1 stronk pijpajuin
- 400 gr kabeljauw
- 2 eetlepel ghee*
- olijfolie*
- 1 eetlepel hazelnootolie*
- 2 eetlepels aminozuren*
- 2 koffielepels kippenbouillon*
- tijm
- zwarte peper
- Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 220°.
Snij de pijpajuin in ringetjes en de bloemkool in roosjes.
Spoel de quinoa goed onder stromend water.
Kook de quinoa in een ruime hoeveelheid water (verhouding van 3 eenheden water op 1 eenheid quinoa)
met 1 koffielepel bouillon. Laat 5 minuten koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten wellen en giet deze dan af.
Kook de bloemkoolroosjes in water met 1 koffielepel bouillon.
Kruid de trostomaatjes met tijm, peper en Himalaya zout en giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over. (laat de trosjes volledig). Doe deze in een schaal en zet die in de oven gedurende 15 à 20 minuten.
Mix de gare bloemkool in de blender met de ghee.
Kruid met peper en zout en meng de hazelnootolie erdoor.
Dep de kabeljauwfilets droog.
Kruid ze met peper en Himalaya zout en haal ze daarna door de aminozuren.
Bak de kabeljauw op een middelhoog vuur in olijfolie (afhankelijk van de dikte 3 à 4 minuten langs elke kant).
Meng de pijpajuin door de quinoa en kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Serveer de bloemkool met de quinoa, de kabeljauw en de warme trostomaatjes.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 vezelportie, 1 eiwitportie en 1 groenten portie.