Bloemkoolpizza zonder granen of gluten:
Een pizza zonder het gekende pizzadeeg? Glutenvrij en gezond? Ja hoor, dat kan.
Dit heb je nodig voor het deeg voor 2 personen:
Bloemkoolpizza zonder granen of gluten:
- 2 eieren
- 200 gr bloemkool
- 60 gr geraspte kaas (max 30 gr vet/100 gr)
Zo ga je te werk bij de Bloemkoolpizza zonder granen of gluten:
Verwarm alvast je oven voor tot 180°.
Doe de bloemkool in een hakmolen en maal heel fijn, meng dit met de eitjes en de geraspte kaas.
Je krijgt een “deegmengsel” dat je mooi kan uitsmeren op een bakplaat of in een pizzavorm.
Let er op: zo dun mogelijk uitsmeren, denk er aan ‘pizzadeeg is superdun’ (gebruik best bakpapier) en laat bakken tot de bodem mooi gekleurd en krokant is. De baktijd hangt van je oven af, maar reken 15 à 20 minuten.
Voor de vulling:
- tomatensaus zonder suiker*
- 200 gr groenten die jij lekker vindt vb champignons, ajuin, tomaatjes, paprika…
- voor de niet-veggie versie, kan je reepjes ham, tonijn, gerookte zalm of dergelijke toevoegen (ham beperken tot 1 à 2 plakjes, deze bevat anders te veel vet binnen ons Leef & Eet programma)
- zwarte peper, zout (bij voorkeur Himalaya zout of Herbamare van Dr Vogel), kruiden als oregano, paprikapoeder, rozemarijn, look, gerookte kruiden… naar jouw smaak.
- een beetje gemalen kaas (max 30 % vet) voor de afwerking
Zo creëer je jouw pizza:
Haal de mooi gekleurde, krokante bodem uit de oven en beleg deze met wat jij lekker vindt:
begin met de tomatensaus – zonder suiker – als basis en daarboven de verschillende groenten, de reepjes vlees of vis en de kruiden en werk af met een beetje gemalen kaas.
Zet nu je pizza nog een 5 à 10 minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is, je groentjes gaar zijn en je pizza lekker warm is.
Echt lekker en vooral verrassend, ook voor de echte pizza kenners…
(zoals mijn kids bijvoorbeeld 😉)
* Verkrijgbaar bij je consulent
Dit geldt in het Leef & Eet programma als 1 groenten portie en 1 eiwit portie