Bloemkoolrisotto met champignons en kipreepjes
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Bloemkoolrisotto met champignons en kipreepjes
- 200g bloemkoolrijst
- 100g Parijse champignons
- 100g oesterzwammen
- 200g kipfilet
- 30g geraspte kaas (max 20g vet)
- 1 sjalot
- 2 teentjes knoflook
- 1 flesje Brothway chicken-curcuma*
- olijfolie*
- 2 eetlepels ghee*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de kip in fijne reepjes.
Snij de champignons in kwartjes en de oesterzwammen in reepjes.
Bak ze samen in de ghee tot ze gaar zijn, kruid met peper en zout en laat je ze uitlekken.
Snij de sjalot en de knoflook fijn en stoof die in een mooie hoeveelheid olijfolie.
Voeg de bloemkoolrijst toe en laat een 2-tal minuten stoven.
Voeg de bouillon en de kipreepjes toe.
Laat 5 à 8 minuten pruttelen op een laag vuur. Roer regelmatig om.
Als de bloemkoolrisotto gaar is voeg je de champignons toe.
Laat nog even samen warm worden, kruid naar smaak met zout en peper en werk af met de gemalen kaas.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.