Cappuccino met cacaocake:
Cappuccino:
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 200 ml sojamelk
- koffielepel arabica koffie (alleen die bij je consulent) *
- beetje stevia*
- een beetje kaneel poeder
- handmixer*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Warm de sojamelk op, doe er de koffie bij en mix die op met een handmixertje.
Voeg naar smaak stevia aan toe. Werk af met een beetje kaneelpoeder.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is 1 eiwitportie.
Cacaocake:
Dit heb je nodig:
- 100 gr ghee*
- 200 gr kefir*: 200g
- 200 ml sojamelk
- 200 gr boekweitmeel*
- 5 eieren
- 3 koffielepels vloeibare stevia 100%*
- 8 koffielepels 100% cacao raw*
- 4 afgestreken koffielepels wijnsteenbakpoeder*
- snuifje Himalayazout*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°. Klop de eitjes met de mixer tot een heel luchtig mengsel. (echt héél lang anders krijg je een droge cake!)
Smelt de ghee en voeg die bij de eitjes, doe hier ook de kefir bij.
Daarna het boekweitmeel, de stevia, het bakpoeder, de cacao en de sojamelk.
Bak de cake in ongeveer 35 min. De baktijd hangt af van je oven, je prikt best even om te zien of hij klaar is.
Voor de Leef & Eet volgers:
Je mag een plakje van ongeveer 1,5 cm eten per dag, ook op de opstartdag. Dit telt als 1 vezelportie. Een lekker extraatje!
Voor de cappuccino met cacaocake samen is dit dus 1 eiwitportie en 1 vezelportie.