Curry wok met tofu en noedels
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Curry wok met tofu en noedels:
- 400gr wok-groenten: sojascheuten, prei, witte kool, rode paprika
- 250gr tofu
- 250gr Konjac noedels*
- 2 eetlepels kokosolie*
- Leef & Eet currysaus*
- currypoeder
- Herbamare*
- snuifje peper en Himalayazout*`
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de tofu in blokjes en bak deze aan in een eetlepel kokosolie.
Kruid met currypoeder en Herbamare.
In een andere pan/wok verwarm je een eetlepel kokosolie en kan je de groenten al beginnen wokken.
Kruid deze naar smaak met Herbamare, peper en zout.
Check je groenten tussen door, eet je deze graag knapperig of al dente, dan kan je zelf je wok tijd inschatten.
Voeg de Konjac noedels toe aan de gewokte groenten zodra deze bijna klaar zijn en laat nog 1 à 2 minuten mee wokken.
Konjac noedels vragen weinig bereidingstijd, ze zijn in enkele minuten klaar. Voeg ze daarom niet te vroeg toe.
De tofublokjes kan je nu toevoegen.
Serveer je gerecht met Leef & Eet currysaus (of de spicysaus kan ook).
Smakelijk en geniet ervan.
Let wel: De Konjac noedels goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je ze in je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, dan wordt het plastiek achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.