Duo van rode biet en gerookte sashimi van zalm
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Duo van rode biet en gerookte sashimi van zalm
- 2 gekookte rode bietjes (+/- 100g, kan je zo kopen of je kan de bietjes zelf koken)
- 200 gr huis gerookte sashimi van zalm*
- 2 eetlepels mayonaise*(zelfgemaakt of je kan die bestellen via de rubriek verse voeding)
- 1 koffielepel mosterd* (zonder suiker)
- gemberpoeder
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- knijpcitroen*
- 20 gr pijnboompitten*
- Komkommer
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij met een dunschiller enkele plakjes van de komkommer in de lengte en rol deze op.
Snij de rode biet en de sashimi van zalm in blokjes.
Meng de mayonaise met de mosterd, enkele druppels knijpcitroen en kruid naar smaak met gemberpoeder, zout en peper.
Meng 1 lepel van de mayonaise door de bietjes.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge antiaanbakpan.
Dresseer alles zoals op de foto, hier in hartjesvorm.
Je kan het ook klassiek dresseren (met een kookring).
Je kan dan laagjes maken, druk de rode biet goed aan in de kookring.
Verdeel er wat mayonaise over en dresseer daarboven op de gerookte zalm blokjes.
Verwijder de kookring.
Draai de komkommerreepjes rond in een torentje.
Strooi de pijnboompitten bovenaan
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1/2 eiwitportie, ¼ groenten portie, 1 vezelportie.
Tip:
Heerlijk met zelfgemaakte mayonaise.
Dit heb je nodig voor de mayonaise:
- eigeel van 1 ei
- 1 koffielepel mosterd zonder suiker*
- 1 koffielepel azijn of citroen
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 250 ml koolzaadolie
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Meng het eigeel, een beetje zout en peper, de mosterd en/of citroen goed door elkaar.
Even goed kloppen voor je de olie gaat toevoegen.
Voeg geleidelijk aan wat olie toe en meng dit telkens goed.
Voeg niet te veel olie in één keer toe, laat de ingrediënten telkens goed vermengen tot een glad mengsel.
Blijf olie toevoegen tot alles goed gemengd is.
Kruid af naar smaak.
Als je de mayonaise nog wat te ‘vettig’ vindt, voeg dan nog wat citroen toe.
Is de mayonaise te dik doe er dan een klein beetje koud water bij.
Je hoeft er niets voor te tellen, je mag er per dag een koffielepel van eten.
(Mayonaise kan je ook bestellen in de rubriek “verse voeding” of via je consulent)