Gebraiseerd witloof met feta en walnoten
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Gebraiseerd witloof met feta en walnoten
- 300 gr witloof
- 100 gr veldsla
- ghee*
- 60 gr walnoten*
- 120 gr feta
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 175 °.
Stoof het witloof aan in de ghee. Reken ongeveer 4 minuten aan elke zijde.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg wat water toe en zet het deksel erop.
Laat 20 à 25 minuten stoven, afhankelijk of je ze beetgaar of gaar wil.
Leg de noten helften naast elkaar op een – met bakpapier beklede – bakplaat.
Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven.
Na 4 minuten draai je de noten om en laat je ze nog 4 minuten roosteren.
Let op dat ze niet verbranden.
Als de walnoten klaar zijn haal je ze uit de oven en leg ze op een keukenpapier, laat ze zo afkoelen.
Verkruimel de feta en spoel de veldsla.
Besprenkel de veldsla met olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.
Serveer het gebraiseerd witloof met het slaatje van veldsla, walnoten en feta.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 notenportie.