Gegrilde knolselder met grijze Noordzee garnalen
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Gegrilde knolselder met grijze Noordzee garnalen
- 2 schijven knolselder van 1 à 1,5 cm dik
- 200 gr grijze Noordzee garnalen (de hand gepelde garnalen zijn de beste)
- 2 eetlepels zelfgemaakte verse mayonaise (het recept kan je op de site vinden of je kan die bestellen via je consulent) *
- 3 eetlepels Griekse yoghurt 0%
- ½ koffielepel currypoeder
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- citroenflesje*
- 20 gr zonnebloempitjes*
- 150 gr rucola salade
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Schil de 2 knolselderschijven.
Leg de schijven in een ovenschaal.
Kruid met peper en zout, giet er een beetje olijfolie over en zet voor 10 à 15 minuten in de oven tot ze beetgaar zijn.
Laat afkoelen.
Mix 20 gr rucola salade met 2 soeplepels olijfolie en 3 druppels citroen. Zo krijg je een rucolapesto.
Kruid naar smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
Pel eventueel de garnaaltjes.
Roer de mayonaise los en meng met het currypoeder en de yoghurt, kruid naar smaak met peper, zout en eventueel extra curry.
Grill de knolselderschijven aan beide kanten.
Schep een lepel currysaus op het bord en strijk die open.
Leg daarop de knolselderschijf en verdeel de garnaaltjes erbovenop.
Dresseer enkele lepeltjes van de rucola pesto op het bord en werk af met enkele rucola blaadjes en zonnebloempitjes.
Tip:
Serveer met een glaasje rosé van Pure The Winery* (ook verkrijgbaar bij je consulent)
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.
De wijn en schuimwijn van Pure The Winery kan je drinken binnen het Leef & Eet programma.
Je mag er een glaasje van drinken, zie het wel als een extraatje en overdrijf liefst niet.
Het kan wel eens voor een speciale gelegenheid.
Wist-je-datje:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: een witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”