Gemarineerde paprika
Dit heb je nodig per persoon:
Gemarineerde paprika
- 1 rode (of gele) paprika
- verse of gedroogde basilicum
- zoete paprika poeder
- 1 teentje fijngesneden look
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 3 soeplepels olijfolie*
- 2 soeplepels witte wijnazijn
- 2 druppeltjes vloeibare stevia*
- knijpcitroen*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Leg de volledige paprika op een bakplaat en zet die 40 min in de oven.
Haal de paprika hierna uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder de schil.
Snij de paprika open en verwijder het steeltje en de zaadjes.
Bedek de bodem van een schaal met de plakjes paprika.
Strooi er de peper, het zout, de knoflook, basilicum en paprika over. (naar smaak)
Doe de wijnazijn met de Stevia in een kommetje en voeg traag, al kloppend, de olijfolie toe.
Het mengsel zal stilletjes wat dikker worden.
Voeg nog een druppeltje citroensap toe en wat zout en peper naar smaak.
Giet die marinade over de paprika en laat min 4 u marineren in de koelkast.
Dit gerecht is het lekkerst wanneer je dit een dag vooraf maakt, zodat het lang kan doortrekken.
Tip:
Wanner je een Leef & eet broodje bakt, kan je 1 paprika erbij leggen.
Zo hoef je oven niet aan te zetten voor enkel 1 paprika.
Of maak direct verschillende paprika’s omdat dit recept zo lekker is!
De gemarineerde paprika kan je zeker een week in de koelkast bewaren.
Voor de Leef & Eet volgers:
150 gr paprika is 1 groenten portie.