Geroosterde pompoen met feta en kip
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Geroosterde pompoen met feta en kip:
- 200 gr hokkaidopompoen
- 200 gr rode biet
- 1 ui
- 200 gr tot 260 gr kipfilet
- fetakaas voor de afwerking
- olijfolie
- diverse fijne kruiden als curry, paprika, peper en zout, wil je het hartiger voeg er dan wat cayenne peper bij
Zo ga je te werk:
Zet je oven op grillstand.
Snij de pompoen en de rode biet in plakken van ongeveer een centimeter dik.
Meng enkele eetlepels olijfolie met je kruiden en gebruik deze olie-kruiden menging om de schijven in te wrijven.
Rooster nu deze schijven in je oven.
Snij de kip in blokjes en bak deze in een pan met een geutje olijfolie en met zuivere kruiden en een beetje peper en zout of gebruik de rest van je marinade als vetstof.
Zodra je kippenblokjes klaar zijn, haal je ze uit je pan.
Haal de geroosterde schijven uit de oven en snij deze in blokjes.
Fruit een uitje in je pan waar je de kip in bakte.
Roerbak hierin nog even de gegrilde pompoen en rode biet blokjes, zodat ze overal een klein korstje hebben.
Dresseer de pompoen, de rode biet en de kip op je bord. Verkruimel hierover de fetakaas en dien op.
Voor de Leef & Eet volgers:
1 portie is 1 eiwitportie en 1 groenten portie.