Groenten met gebakken zalm
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Groenten met gebakken zalm
- 30g rode ui
- 100g aubergine
- 100g courgette
- 100g puntpaprika
- 70g snoeptomaatjes
- 400g verse zalm
- 60g ongekookte quinoa
- olijfolie*
- Italiaanse kruiden (een mengeling zonder suiker!)
- ½ koffielepel groentebouillon zonder suiker*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- (optioneel voor de afwerking) enkele blaadjes basilicum
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Snij de courgette, de aubergine en de puntpaprika in gelijke blokjes van ongeveer 1,5cm.
Snij de snoeptomaatjes in 2 en de rode ui in ringen.
Leg alle groentjes op bakpapier op een bakplaat.
Giet er een mooie hoeveelheid olijfolie over, kruid met peper, zout en de Italiaanse kruiden.
Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 à 20 minuten (volgens de oven en de dikte van je groenten).
Spoel de quinoa goed onder stromend water.
Doe de quinoa in een ruime hoeveelheid water (zeker 3x meer dan de quinoa) met de bouillon en breng aan de kook.
Laat 5 min koken en zet het vuur uit.
Laat de quinoa nog 5 minuten wellen en giet dan af.
Kruid de zalm met peper en zout en bak die in olijfolie.
Schik alles samen, werk af met enkele blaadjes basilicum en laat het je smaken.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1 groenten portie en 1 vezelportie.