Groenten muffins
Groenten muffins kan je met allerlei groenten maken.
Kies smaken die samen passen en ongeveer dezelfde gaartijd nodig hebben.
Let ook op dat je groenten neemt die niet te veel vocht afgeven zoals tomaten of gebruik dan alleen de harde delen.
Groenten muffins zijn ook leuk om je restjes groenten op te gebruiken…
Dit heb je nodig voor 12 groenten muffins:
Groenten muffins:
4 eieren
olijfolie
peper en zout
600 gr gemengde groenten vb ajuin, champignons, courgette, paprika, koolrabi, pastinaak, …
1/2 tot 1 koffielepel Provençaalse kruiden OF
je stelt zelf een mix samen
vb voor hartige muffins: paprika, pili pili, cayenne (gebruik hiervan snuifjes)
of afhankelijk van de groenten: 1/2 koffielepel curry of 1/2 koffielepel curcuma samen met peper en zout en oregano: zie tip!
60 gr gemalen kaas van max 30 gr vet per 100 gr
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven voor op 180°.
Snij je groenten in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm en stoof ze even aan in wat olijfolie.
Klop de eitjes los en meng ze met de kruiden en een deel van de kaas.
Vet de muffinvorm in met wat olijfolie.
Giet een beetje van het eiermengsel over de verschillende vormpjes, lepel in elk vormpje een portie groentjes en werk af met een plukje gemalen kaas.
Zet de muffinvorm ongeveer 20 minuten in de oven (check regelmatig, elke oven heeft zijn eigen baksnelheid).
Laat ze even afkoelen en haal dan de muffins uit hun vorm.
Je kan ze warm eten of meenemen als een handige koude lunch…
Smakelijk!
4 muffins zijn voor Leef & Eet 1 eiwit portie en 1 groenten portie.
Tip!
Je kan ook bijvoorbeeld 3×4 soorten muffins maken:
4 met paprika, courgette, koolrabi, beetje ajuin, Provençaalse kruiden, oregano, peper en zout
de andere 4 met tomaat (alleen het harde vruchtvlees), champignons, ui, Italiaanse kruiden, peper en zout en enkele blaadjes basilicum als afwerking
en dan nog 4 met pompoen, pastinaak, shitake of boschampignons, curry, curcuma, eventueel gerookte kruiden, peper en zout.