Haverpannenkoekjes
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Haverpannenkoekjes:
- 30 gr havervlokken*
- ½ banaan
- 150 ml amandelmelk
- 1 ei
- 100% stevia naar smaak*
- kokosolie*
- eventueel kaneel, steranijs of andere kruiden naar keuze
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Mix de havervlokken, de halve banaan, de amandelmelk en het eitje samen tot een glad deeg.
Laat wat kokosolie smelten in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes.
Het is belangrijk dat je pan goed warm is voor je het deeg er in giet.
(De eerste eindigt meestal als pannenbrokken ;-))
Extra tip: Je kan ook een bakring in je pan zetten en het deeg daar ingieten dan kan je minipannenkoekjes maken. Leuk als dessertje afgewerkt met bv ricottacrème.
Dit heb je nodig voor de Ricottacrème:
- 100 gr ricotta
- 1/2 koffielepel vanillepoeder*
- stevia* (naar wens)
- cacao nibs*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Mix de ricotta los met de vanillepoeder in de blender.
Eventueel kan je nog een beetje stevia toevoegen.
Mix tot je een gladde crème krijgt, werk af met een beetje cacao nibs.
Voor de Leef & Eet volgers: dit telt als 2 vezelporties, 1 fruitportie en 1 eiwitportie.
Wil je dit voor meerdere personen maken, vermenigvuldig dan alle ingrediënten met het aantal personen.
Je kan ook meerdere pannenkoekjes maken en deze per portie invriezen.