Italiaanse gehaktballetjes
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Italiaanse gehaktballetjes
Voor de balletjes:
- 260 gr runds- of kalfsgehakt
- pijnboompitten, sesamzaadjes, pompoenpitten en zonnebloempitten samen 10 gr*
- 1 stukje schil van een verse citroen van 2 cm op 4 cm
- 2 koffielepels fijngesneden ui
- 1 koffielepel verse fijngesneden basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 1 eitje
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- een beetje tabasco naar smaak
Voor de saus:
- 1 ui
- 400 gr champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 pot tomatensaus zonder suiker *
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- basilicum
- olijfolie *
Voor de afwerking:
- Parmezaan schilfers, eventueel sesam of chiazaadjes
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Voor de balletjes:
Snij de schil van de citroen in hele kleine stukjes.
Meng alle ingrediënten door elkaar en kruid naar smaak met peper, zout, tabasco en basilicum.
Rol er bolletjes van en bak ze in olijfolie.
Voor de saus:
Snij de ui grof en de knoflook fijn.
Stoof ze beiden aan in olijfolie.
Voeg de tomatensaus toe en kruid met peper, zout en basilicum.
Snij de champignons in plakjes en stoof ze aan in olijfolie, voeg ze daarna bij de saus.
Afwerking:
Schik de balletjes in een mooi diep bord en voeg de saus toe.
Werk af met nog wat Parmezaan schilfers.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwit en 1 groenten portie.
Tip:
Wil je de balletjes graag als hapje? Dan kan je ze even in kokend water leggen (ze zijn zo gaar) ipv te bakken in olijfolie.
Rol ze daarna door de chia of sesamzaadjes.
Zowel warm als koud zijn deze lekker.