Kip curry
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Kip curry
- 130 gr kipfilet
- 1 soeplepel kokosolie
- 200 gr groenten: paprika, broccoli en tomaat
- ½ blikje kokosmelk*
- Tammi bindmiddel*: ½ koffielepel
- currypoeder: ½ koffielepel
- curcuma: ½ koffielepel
- snuifje Himalayazout en peper
- 125 gr Konjac vezel rijst*
*verkrijgbaar bij je consulent.
Zo ga je te werk:
Snij de kipfilet in blokjes of reepjes en bak deze aan in kokosolie. Kruid met peper en zout.
Snij de broccoli en tomaat in blokjes. Stoom de broccoliroosjes even, voeg de groenten bij de kipfilet en roerbak het geheel.
Maak de currysaus: voeg bij de kokosmelk het bindmiddel, de curry en de curcuma.
Roer tot de gewenste dikte.
Voeg eventueel wat zout en peper toe.
Om de Konjac vezel rijst te bereiden ga je de rijst goed afspoelen en 1 minuut laten wellen in kokend water, daarna afgieten.
Rijst, kip en groenten op bord en dresseren met de currysaus.
Smakelijk !
Voor de Leef & Eet volgers is dit 1 eiwitportie, 1 groenteportie en 1 vezelportie.
Voor de niet-volgers kan je dit serveren met volkoren rijst.