Ovenschotel met pompoen en feta
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Ovenschotel met pompoen en feta
- 400 gr rauw gewogen pompoen (280 gr zal je ongeveer over hebben als ze gaar zijn)
- 2 sjalotjes
- 4 teentjes look
- 200 gr champignons (120 gr zal je ongeveer over hebben als ze gaar zijn)
- tijm
- 6 soeplepels olijfolie*
- 4 soeplepels balsamico*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 120 gr fetakaas
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Verwarm de oven op 180°.
Snij de pompoen in blokjes van 1,5 cm en doe deze in een ovenschaal.
Snij de sjalot en de knoflook fijn en meng die door de pompoenstukjes.
Voeg olijfolie en de balsamico toe.
Kruid met peper, zout en een mooie hoeveelheid tijm.
Meng alles goed door elkaar.
Zet 20 minuten in de oven.
Meng nu de champignon schijfjes eronder en zet nog eens 15 minuten in de oven.
Nu voeg je de fijngesneden feta toe en zet je nogmaals 5 minuten in de oven.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.