Pasta met pompoensaus en hazelnootcrumble
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Pasta met pompoensaus en hazelnootcrumble
- 1 flespompoen van 400g
- 125 gr kastanjechampignons
- 120 gr zachte geitenkaas max 30g vet
- olijfolie*
- 250 gr konjac spaghetti *(1 pakje)
- 30 gr hazelnoten*
- 15 gr Leef & Eet krokante mix*
- 1 koffielepel kippenbouillon*
- 1 teentje look
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- gedroogde salie
- 1 handje peterselie
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de pompoen doormidden.
Daarna verwijder je de zaadjes en de schil.
Snij de pompoen in blokjes en kook deze in voldoende water gaar. Giet het kookvocht af.
Snij dan de kastanjechampignons in twee en bak ze in olijfolie, kruid met peper en zout.
Hou je van een iets pittigere smaak? Dan kun je hier ook wat pili-pili aan toevoegen.
Los de bouillon op in 100 ml water.
De saus maak je door: de pompoenblokjes samen met de geitenkaas en de bouillon in een blender mooi glad te mixen. Kruid met salie, peper en zout.
Hou de saus op een zacht vuurtje verder warm.
Als ze iets te dik is, voeg je nog wat bouillon en/of water toe.
Snij de look en de peterselie fijn en hak de noten.
Daarna stoof je de look aan in olijfolie.
Hieraan voeg je de gehakte noten, de krokante mix en 2/3 van de peterselie toe. Bak alles samen goudbruin.
Ondertussen spoel je de konjac spaghetti goed onder stromend water en laat die 1 minuut koken. Giet af.
Serveer de spaghetti met de saus, de champignons en werk af met de crumble van noten.
Garneer met de overgebleven peterselie.
Let wel:
De Konjac spaghetti goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je ze in je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, ze bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, want dan wordt het plastiek-achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie, 1groenten portie, 1,5 vezelportie en 1/2 portie noten.