Pittige wok met scampi’s
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Pittige wok met scampi’s
- 250 gr kelpnoodles*
- 250 gr scampi’s
- 400 gr groenten zoals paksoi, kastanjechampignons, paprika, sojascheuten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 90 ml Brothway nordic lobster bouillon
- 2 eetlepels Leef & Eet spicy saus *
- een klein rood pepertje
- verse gember: ongeveer 2 op 2cm
- zwarte peper
- Himalaya zout *
- kokosolie *
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.
Snij de groenten in reepjes.
Snij de ui, de knoflook, het rode pepertje en de gember fijn.
Verhit de kokosolie in een wokpan. Voeg de scampi’s toe en bak ze even aan (ze mogen nog niet gaar zijn). Haal ze uit de pan.
Bak nu – gedurende enkele minuten – het rode pepertje, de ui, de knoflook en de gember in dezelfde pan.
Voeg daarna de groenten toe en bak ze tot ze beetgaar zijn.
Kruid met peper en zout.
Doe nu de scampi’s er weer bij.
Meng de Brothway bouillon met de spicy saus en voeg die toe aan de wok, laat alles nog even goed samen warmen.
Spoel ondertussen de noodles. Kook deze 1 minuut.
Serveer de noodles met de wok schotel of meng ze er onder.
Bestrooi eventueel met koriander.
Voor de Leef & Eet volgers:
Per persoon is dit 1 eiwitportie, 1 groente portie en 1 vezelportie.