Provençaalse mosselen
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Provençaalse mosselen
- 2kg mosselen* (kan je bestellen via de rubriek take-away/delivery)
- olijfolie*
- 75g ui
- 2 teentjes look
- 4 takjes verse tijm
- 10 blaadjes verse basilicum
- ½ pot tomatensaus zonder suiker*
- 10 zongedroogde tomaatjes* (alleen op olijfolie basis)
- 250g tomaten
- 50g zwarte olijven zonder pit
- zwarte peper van de molen
- Himalaya zout*
- ½ koffielepel fijne, niet scherpe mosterd zonder suiker*
- 150ml witte wijn Pure The Winery*
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Controleer de mosselen voor je deze klaarmaakt.
Verwijder kapotte mosselen en was ze enkele keren in vers koud water.
Snij de look fijn en de ui in ringen.
Hak de basilicum fijn.
Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Ontvel de tomaatjes, haal de zaadjes eruit en snij ze in blokjes.
Snij de olijven in ringetjes.
Stoof de ui in olijfolie. Voeg de knoflook, de tijm, de basilicum, de gedroogde tomaatjes en de verse tomaten toe.
Roerbak 3 minuten.
Schep de olijven en de mosterd erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.
Voeg de mosselen toe, giet de wijn en de tomatensaus erover.
Roer alles goed door elkaar en breng alles aan de kook.
Kruid nog een paar keer goed met peper van de molen.
Kook de mosselen 6-8 minuten tot alle mosselen open zijn, roer de mosselen regelmatig om.
Serveer warm.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.
Wist-je-datje:
Pure The Winery Wijn:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”