Sashimi van zalm met sojadressing
Dit heb je nodig:
Sashimi van zalm met sojadressing
- nori vellen
- verse rauwe zalm
- 1 soeplepel yakso tammi sojasaus zonder suiker*
- 1,5 soeplepel vers limoensap
- 1 soeplepel sesamzaadjes*
- 1 soeplepel olijfolie*
- eventueel wasabi pasta
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de zalm in blokjes van 1 cm dik, 2 à 3 cm groot.
Snij reepjes van je norivellen van 1 cm breed.
Leg de nori reepjes open en bevochtig ze met water.
Leg op ieder reepje een stukje zalm en rol de zalm op in het nori vel.
Zorg dat de grootste kant van de zalm nog zichtbaar is.
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen.
De wasabi pasta voeg je alleen toe als je de saus wat pikant wil.
Dip de stukjes zalm in de saus voor je ze eet.