Spaghetti met kaassaus en ham
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Spaghetti met kaassaus en ham:
- 125 gr of ½ pakje Konjac vezel spaghetti*
- 75 ml sojamelk
- ½ koffielepel Tammi bindmiddel*
- ½ koffielepel bouillon
- 25 ml water
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- nootmuskaat
- 30 gr kaas
- 1,5 plakjes gekookte ontvette ham°
°Let wel: Ham (1 of 2 plakjes) mag je eens ergens bij eten, niet als een volle eiwitportie, deze bevat namelijk te veel vet en minder goede stoffen.
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Maak de saus door de sojamelk en het water samen met de Tammi en de bouillon te laten koken. Laat ze mooi dik worden, als je ze niet dik genoeg vindt, voeg je nog een beetje Tammi toe (laat wel eerst even opkoken zodat het bindmiddel zijn werk kan doen).
Kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg daarna de kaas toe, maar hou een beetje over om te gratineren, en de reepjes gesneden ham.
Spoel de Konjac vezels goed af onder stromend water en laat uitlekken. **
Laat de Konjac spaghetti 1 minuut wellen in kokend water en giet deze af.
Meng de saus met de spaghetti.
Werk af met een beetje kaas en gratineer enkele minuutjes in je voorverwarmde oven.
Dit gerecht kan voor een opstart dag, hiervoor reken je dan 1 eiwitportie en 1 vezelportie.
Wil je dit op een standaarddag eten? Dan kan je er 200 gr gestoofde prei of 200gr spinazie aan toevoegen, zo heb je dan ook je groenten portie.
Let wel: De Konjac noedels goed spoelen onder stromend water en even laten uitlekken voor je ze in je gerecht toevoegt. Konjac vezels zijn afkomstig van een knolgewas, het vocht heeft een specifieke geur en smaak, dit spoel je best weg. De Konjac vezels zijn vooral oplosbare voedingsvezels, bevatten geen koolhydraten of vetten. Je vriest Konjac vezels of een gerecht er mee, best niet in, dan wordt het plastiek achtig. Je kan de vezels (na openen), wel onder water zetten en in een potje in de ijskast bewaren. Ze blijven dan ongeveer 1 week goed.