Terrine van rode biet en geitenkaas
Dit heb je nodig voor 6 personen:
Terrine van rode biet en geitenkaas
- 4 à 5 gekookte rode bieten (dit kan je zo kopen, vacuüm verpakt, of zelf verse bietjes koken kan ook)
- 360 gr zachte geitenkaas
- 2 soeplepels vers gesneden bieslook
- gedroogde tijm
- gedroogde oregano
- 1 teentje look
- vloeibare Stevia (100%) *
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- 30 gr walnoten*
- 2 soeplepels kokosolie*
- salieblaadjes*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de gekookte bietjes in dunne plakjes.
Snij het teentje knoflook en de bieslook fijn.
Meng de zachte geitenkaas met de knoflook en de bieslook.
Kruid naar smaak met oregano, tijm, peper, Himalaya zout en enkele druppels Stevia.
Bekleed een bakblik (binnenmaat 20×10) met plasticfolie.
Zorg dat je plasticfolie groot genoeg is om de terrine, eens ze gevuld is, af te dekken.
Maak nu laagjes met de plakjes rode biet en de geitenkaas.
De geitenkaas is wat moeilijk smeerbaar. Je kan deze aandrukken met een lepel en je volgende laag bietjes.
Begin en eindig met schijfjes rode biet.
Hou er rekening mee dat het onderste laagje bovenaan komt dus schik deze mooi.
Vouw de plasticfolie bovenaan toe boven op de terrine en laat een nachtje opstijven in de koelkast.
Voor het serveren:
Plooi de plasticfolie aan de bovenkant open en draai de terrine om op een schaal waarop je ze wil serveren.
Verwijder nu voorzichtig al de folie.
Hak de walnoten in grove stukken en rooster ze kort in een droge koekenpan met enkele druppels Stevia.
Verhit de kokosolie en frituur daarin kort de salieblaadjes.
Laat deze uitlekken en bestrooi ze als ze nog warm zijn met Himalaya zout.
Serveer de terrine met de walnoten en de stukjes gefrituurde salieblaadjes.
Snij met een scherp (of elektrisch) mes in schijfjes.
Tip:
Lekker met een sneetje geroosterd toastbrood* en een glaasje witte wijn van Pure The Winery*
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en ½ groenten portie en ½ notenportie.
Wist-je-datje:
Door de speciale verwerking van de druiven, bevatten deze wijnen en cava’s geen restsuikers meer.
Daarom stoppen ze de ketose niet en zijn ze toch lekker!
We hebben: een witte wijn, rode wijn, rosé wijn, witte schuimwijn en rosé schuimwijn.
Ze zijn verkrijgbaar per fles in 750ml, ze bevatten 10.5% alcohol maar geen suiker!
De wijnen zijn gemaakt met melanges van alleen de allerbeste druiven: Pinot Noir, Pinot, Chardonnay, Sauvignon, Barbera en Merlot.
Ze worden gemaakt door ervaren wijnmakers van het wijnhuis Pure in een van de meest gerespecteerde wijngebieden van Italië, De Piëmont.
Pure The Winery zegt het volgende:
Het is een samenwerking van een groep internationale wijnliefhebbers en het wijnhuis.
“We zagen dat er in veel landen op de wereld steeds minder wijn gedronken werd.
Dat vonden wij als wijnliefhebbers natuurlijk zonde, want wat is nou lekkerder dan een goed glas wijn, wanneer jij het verdiend hebt.
We waren nieuwsgierig en kwamen erachter dat volwassenen graag willen genieten van een glas wijn, maar dat ze tegelijkertijd een schuldgevoel kregen bij de consumptie ervan. Dit schuldgevoel werd vaak veroorzaakt door de hoeveelheid calorieën en koolhydraten die een glas wijn bevat.
We wisten dat de hoeveelheid calorieën en koolhydraten voor een groot deel veroorzaakt werd door niet gefermenteerde suikers die er in wijn zitten. Suikers die niet omgezet zijn tot alcohol en zijn achtergebleven. Suiker die niet nodig is voor een goede smaak.
Daar zijn we mee aan de slag gegaan. En is het gelukt! Een wijn zonder onnodige extra`s.
Door unieke en traditionele fermentatietechnieken te combineren hebben we een manier gevonden om op een natuurlijke manier alle suikers om te zetten in alcohol.
We kregen een wijn met 0 gram suiker en 0 gram koolhydraten en minder calorieën.
En o ja, we maken onze wijnen zonder het gebruik van dierlijke middelen. Deze wijnen zijn 100% vegan!”