Tongrolletjes met knolselder-spinaziepuree en saffraan saus
Dit heb je nodig voor 4 personen:
Tongrolletjes met knolselder-spinaziepuree en saffraan saus
- 12 enkele tongfilets
- 1 l vis fumet
- 500 gr knolselder
- 600 gr verse spinazie
- een soeplepel ghee*
- olijfolie*
- zwarte peper
- nootmuskaat
- Himalaya zout*
- 200 ml sojamelk ongezoet
- 1/2 koffielepel johannesbroodpitmeel bindmiddel*
- 1 koffielepel fijne saffraandraadjes
- verse bieslook
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de knolselder in stukjes en kook ze, met een beetje zout, gaar.
Zodra de blokjes gaar zijn, giet je ze af.
Stoof de spinazie in een klein beetje water, giet af en knijp al het water eruit.
Plet de knolselder tot puree en voeg de spinazie toe, meng goed door elkaar.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg de ghee en 2 soeplepels olijfolie toe.
Kruid de visfilets met peper en zout en rol ze op met het vel naar binnen.
Steek de opgerolde filets vast met een cocktailprikker.
Laat 800 ml vis fumet koken en pocheer de tongrolletjes.
Kook de rest van de vis fumet met 200 ml sojamelk, het bindmiddel en de saffraan tot saus.
Je kan zelf de gewenste dikte van de saus bepalen.
Kruid met peper en zout.
Serveertip:
Serveer de warme puree met daarop de tongrolletjes (haal het stokje er uit).
Dresseer met de saus en garneer met enkele bieslookstengels.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwit portie en 1 groenten portie.