Visburger met broccoli
Dit heb je nodig voor 2 personen:
Visburger met broccoli
- 400g kabeljauw (of andere witte vis)
- 400g broccoli
- 1 eiwit
- 2 lente-uitjes
- 1 chilipeper
- 25g amandelschilfers*
- 1 eetlepels hazelnootolie*
- knijpcitroen*
- 2 schepjes aminozuren en wat extra om te paneren*
- olijfolie*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- verse dille
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de broccoli in roosjes, de lente-uitjes in ringetjes en de chilipeper fijn.
Rooster de amandelschilfers kort in een antiaanbakpan.
Snij de rauwe kabeljauw in stukken en doe deze in de blender samen met het eiwit en enkele druppels knijpcitroen.
Voeg de lente-ui, de chilipeper en de 2 schepjes aminozuren toe en meng alles goed door elkaar.
Doe de vispuree in ringen en druk deze stevig aan.
Kook de broccoli gaar.
Mix de gaargekookte broccoli tot een gladde puree, voeg de notenolie toe en kruid naar smaak met peper en zout.
Wentel de visburgers door de aminozuren en bak ze in de olijfolie.
Serveer de visburgers met de broccoli puree, garneer met de amandelschilfers en de verse dille.
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwit en 1 groenten portie.