Zomerse salade met feta en groenten
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
Zomerse salade met feta en groenten
- 50g puntpaprika
- 50g wortel
- 40g komkommer
- 30g olijven
- 30g ijsbergsla
- 60g fetakaas
Voor de vinaigrette:
- 50ml olijfolie*
- 50ml MCT-olie (alleen de C8) *
- 50ml balsamico azijn*
- 1 klein teentje knoflook
- zwarte peper
- Himalaya zout*
- Italiaanse kruiden zoals oregano, basilicum, tijm (vers of gedroogd)
*verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de paprika, komkommer en de ijsbergsla in fijne reepjes.
De wortel kan je best raspen.
Doe alle groenten en de feta in een kommetje dat je kan afsluiten en gemakkelijk kan meenemen.
Zo maak je de vinaigrette:
Snij de knoflook fijn.
Meng de olijfolie en de balsamico.
Kruid naar smaak met de Italiaanse kruiden, zout en peper.
Voeg de fijngesneden knoflook toe.
Je neemt de vinaigrette best in een klein apart potje mee.
Giet de vinaigrette net voor het opeten over je salade, zo blijven je groenten mooi vers!
Je kan de dressing variëren met hazelnootolie, walnotenolie of appelazijn.
Je kan er eventueel nog 2 lijnzaadcrackers, boekweitwafels of boekweitcrackers bij eten. (tel er dan nog 1 vezelportie bij)
Voor de Leef & Eet volgers:
Dit is per persoon 1 eiwitportie en 1 groenten portie.