Zuiders stoofpotje van konijn
Dit heb je nodig:
Zuiders stoofpotje van konijn
- 1 konijn, in stukken gesneden
- 150 gr ui
- 3 teentjes knoflook
- 50 gr groene selder
- 50 gr zwarte olijven
- 1 kleine aubergine
- 3 grote tomaten
- 150 gr courgette
- 2 takjes verse rozemarijn
- 0,55 l bouillon zonder suiker* (gemaakt met 500 ml water en 1 koffielepel kippenbouillon)
- 2/3 takjes verse tijm
- olijfolie*
- kokosvet*
- zwarte peper
- Himalaya zout*
* verkrijgbaar bij je consulent
Zo ga je te werk:
Snij de knoflook fijn.
Snij de ui, de selder, de ongeschilde aubergine en de courgette in grove stukken.
Stoof de knoflook, de ui en de aubergine samen in een pan met veel olijfolie.
Snij intussen de tomaten in grote stukken en verwijder enkel het witte, harde gedeelte.
Zodra de aubergine halfgaar is, voeg je de tomaten, de courgette, de olijven, de selder, de rozemarijn en de tijm toe, kruid met een beetje peper en zout. Laat alles zachtjes sudderen.
In een andere pan laat je de stukken konijn mooi bruinen in het kokosvet.
Zodra ze bruin zijn, leg je de stukken konijn in 1 laag bij de groenten.
Druk goed aan en giet er de bouillon bij totdat alles net onderstaat.
Zorg ervoor dat de stukken konijn mooi naast elkaar geschikt zijn in de pan, zodat je maar 1 laag konijn hebt en je niet al te veel kippenbouillon moet toevoegen, anders krijg je soep.
Stoof het geheel 45 minuten onder deksel op een zacht vuur en nog eens 15 minuten zonder deksel zodat het vocht kan inkoken.
Voor de Leef & Eet volgers:
Serveer een stuk konijn van 150 gr (dan zijn de beentjes meegerekend) met 200 gr van de groenten saus.
Dit is 1 eiwitportie en 1 groenten portie.