Paaseitjes kleuren zonder kleurstoffen of andere niet-natuurlijke producten?
Natuurlijk gekleurde paaseitjes verkrijg je door een methode die al heel erg oud is.
Misschien herkennen jullie deze werkwijze wel van vroeger.
Mijn grootouders en ouders zorgden al voor mooie paaseitjes als deze en gebruikten hiervoor… ‘uienschillen’.
Ja, je leest het goed.
Je hebt zelfs niet veel nodig.
Verzamel enkele handenvol ajuinschillen en/of sjalot schillen.
Vul een kookpot met de uienschillen en zet deze onder koud water.
Prik in de eitjes die je wil koken 2 gaatjes, zoals je dat ook doet om gewoon eitjes te koken.
Zo gaan ze niet openbarsten tijdens het kookproces…
Schuif de eitjes voorzichtig tussen de schillen in het water.
Wil je een tekening op je eitje?
Ga dan op de volgende manier te werk:
Prik je eitje, leg een blaadje peterselie of een ander blaadje met een open tekening op je ei, bind dit vast met draadjes rond om rond.
Of je kan er ook een stukje nylonkous omheen trekken en vastzetten met een ijzeren sluitertje of een elastiekje.
Zet je kookpot op het vuur.
Zodra het water kookt, reken je ongeveer 10 minuten.
Na 10 minuten zijn je eitjes gekookt en gekleurd.
Koel ze af onder koud water.
Doe een scheutje olijfolie op een papieren doekje en wrijf hiermee de eitjes in.
Op deze manier krijgen je “natuurlijk gekleurde paaseitjes” een mooie glans!
Deze natuurlijk gekleurde paaseitjes zijn een streling voor het oog, maar zijn ook heel heerlijk van smaak…
Geniet van dit leuke werkje en van een fijn Paasweekend!